Heated i Strømstad

På bryggen i Strømstad, der hvor Kosterfergen går og ankommer året rundt, finnes det en restaurant som heter  HEAT

Den utmerker seg på mange måter. Ikke bare er hunder velkommen sommer som vinter, ute som inne, de blir servert friskt vann i egen skål OG ja hold deg fast: Ren stekt kylling. Gratis. Eller inkludert i mors middag da. Der det er hjerterom, er det både hus og hunderom!

HEAT serverer for det meste asiatisk på menyen, men går ikke av veien for å servere den diggeste burger. Med alt. Du vet, slike dager fins også. Hvor det er det eneste som duger.

Lokalene er harmonisk ZEN inspirert og en Buddha kan fort vekk dukke opp over hodet til hvilken som helst gjest. Her er det min venn Dag Kjetil Strandbo som var den heldige under en felles middag vi landet her forrige helg. Knut Egil Asprusten, undertegnede og Dag Kjetil på bildet her under en særdeles Heat middag.

 

Når Buddha trenger seg på. foto:Knut Egil Asprusten.

Anne Ellingsen er det store hjertet i rommet. Med sitt blide åsyn, hjertelige tilstedeværelse og omsorg for alle på fire og to ben, ansatte, stamgjester og tilfeldige kunder, redder hun dagen for de fleste vil jeg si. Anne er fra Sarpsborg men bor og jobber i Strømstad.

Første gang jeg la ordentlig merke til Anne, var i sommer da vi besøkte restauranten og min venn ble alvorlig akutt syk. Restauranten var fylt til randen i en hektisk sommermåned.  Hun reagerte resolutt og fikk tak i sykepleier i lokalet (forøvrig hennes kusine Hanne som jeg nå leier sommerhus hos). Anne serverte oss gratis drikke mens alvoret ble understreket av sykepleier og etterhvert ambulanse personell. Jeg måtte love å ringe tilbake for å melde fra hvordan det gikk. Ennå husket hun episoden da vi kom innom nylig og spurte hvordan det går med vår venn.

Anne forteller ømt og vakkert om restauranten. Om de ansatte, eiere og ikke minst kunstneren som har laget logo bildet til HEAT. Han var en høyt skattet kunstner i svensk skjærgård, men også er menneske Anne og flere til holdt i sitt hjerte. Med stor sorg fortalte Anne at han døde brått og brutalt denne sommeren. Kun en måned etter kreft beskjeden kom. Vi må få med hans Buddha i bloggen, sa Anne.

Arne Adolfsen er et nytt bekjentskap. Våre veier krysset et par ganger, og vi ramlet innpå et bord sammen hos Anne på Heat forrige søndag etter  hver vår tur. Arne er stamgjest, kunne Anne avsløre. Arne er født og oppvokst på Søndre Sandøy på Hvaler i Norge, men har bodd, jobbet, levd og laget familie i Gøteborg. Han er utdannet ingeniør og tar fremdeles litt oppdrag når det byr seg i enkeltperson foretaket sitt. For 5 år siden flyttet han til Strømstad. Arne er født i 1940, men han ønsker ikke å avsløre sin alder. Han spiser ofte på HEAT og Anne får velge i menyen for ham. Bortsett fra da han fikk noe grønt innmari sterkt, så er han fornøyd med det. Han ble helt bedøvet i munnen, klaget han til Anne. Ja, men det var jaggu på tide, svarte Anne. God varm latter.

Arne og Baltazar fant fort tonen.

 

HEAT er nok en slags sentral, gjettet kompisen min Knut Egil da vi snakket om stedet på telefon etter siste besøk hvor jeg fortalte om alle menneske møtene der. Stefan, eier av Kosters Tradgård  kom innom mens vi var der. Se blogg om turen til Koster her Koster

Likeså gjorde eieren av ferjene i Kosterhavet. Da fikk jeg hilst på ham også. Han har en viktig jobb vil jeg si. Tenk å ta ansvar for å frakte alle oss Koster elskere ut i havgapet vinter som sommer. Uansett vær og vind. Og med eget hunderom på toppen.

Og jammen kom operasangeren, Tomas Flodin også. Tenoren pendler daglig mellom Strømstad og operaen i Oslo hvor han har fast stilling. Veldig hyggelig fyr forøvrig. (Och snygg får man kanskje seia på svorsk). Han skulle feire en bursdag med venner og familie.

Alle hendelsene, menneske møtene og opplevelsene knytes sammen under taket til HEAT. Maten er i særklasse vil jeg si. Det sørger kokken Qingyu Tian for sammen med en fast kokk til og en deltidskokk.

Heat anbefales varmt og inderlig. Og ta gjerne med bikkja men forvent at den venner seg til skikkelig mat. Det kan bli slutt på tørrfor spising etter kylling tallerken på HEAT.

Og når «sentralen» Anne samler stamgjester og ansatte ja da ser det slik ut.

 

Ikke sånn….
Ikke sånn….
Men sånn ja!

 

Det er fire eiere, heldige vil jeg si. Det er ifølge Anne: Søsknene Heidi Ljungdal, Jeanette Forsberg og Martin Nilsson. Venn av søsknene Magnus Hilmersson er også sveiset inn på eiersiden.

Hjemmesiden til HEAT: HEAT

 

Nydelig ZEN inspirert atmosfære

 

Kos deg her da

 

Kylling og cashew er og blir min favoritt!

 

Baltazar får sin kyllingtallerken med friskt vann

 

Buddha. Det er HEAT sin logo.

 

Buddha er laget av kunstneren Sinisha fra Zagreb. han gikk dessverre bort i juli i pr, kun 57 år gammel etter kort tids sykdom. Han blir hullet under Strømstad in Light fredag 10. november.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg